Quality, Safety and Sustainability of the dairy sector PhD Research school

This intensive summer course organised by the Università Cattolica del Sacro Cuore - Piacenza is part of the project funded by the Emilia-Romagna Region, which provides funds to University of Parma (School of Advanced studies on Food and Nutrition) in relation to "Emilia Romagna Food Science Advanced Doctoral Training Program”, https://phooder.unipr.it/

The course will be held in Piacenza from 19 to 23 June 2023 and will allow PhD students in Food science and Agriculture fields to expand their knowledge and to develop tools and strategies to become leaders in milk and dairy food research sector. Participants will be trained on emerging topics regarding innovation and sustainable development of dairy products as well as nutrition, health, and consumer behaviour. These themes will be addressed with comprehensive and multidisciplinary approaches in order to provide an overall view of the dairy sector by approaching topics from different perspectives and along the entire supply chain. This training course will include visits, active simulations and meetings with research and industrial leaders in the field on the following topics:

•          Ecology and sustainability of farming system

•          Milk quality and dairy technology

•          Milk and dairy products safety

•          Milk, nutrition, health, and consumer psychology

 

The PhD School is part of a project funded by the Emilia-Romagna Region, which provides funds to University of Parma in relation to "Emilia Romagna Food Science Advanced Doctoral Training Program”, https://phooder.unipr.it/

 

Registrations will open on March 1st. Stay tuned!

Questo sito web utilizza i cookie
Utilizziamo i cookie per personalizzare contenuti ed annunci, per fornire funzionalità dei social media e per analizzare il nostro traffico. Condividiamo inoltre informazioni sul modo in cui utilizza il nostro sito con i nostri partner che si occupano di analisi dei dati web, pubblicità e social media, i quali potrebbero combinarle con altre informazioni che ha fornito loro o che hanno raccolto dal suo utilizzo dei loro servizi.
Necessari
Statistiche
Accetta tutti Accetta selezionati Rifiuta
Impostazioni cookie
Necessari
Questi cookie sono richiesti per le funzionalità di base del sito e sono, pertanto, sempre abilitati. Si tratta di cookie che consentono di riconoscere l'utente che utilizza il sito durante un'unica sessione o, su richiesta, anche nelle sessioni successive. Questo tipo di cookie consente di riempire il carrello, eseguire facilmente le operazioni di pagamento, risolvere problemi legati alla sicurezza e garantire la conformità alle normative vigenti.
Statistiche
I cookie statistici aiutano i proprietari del sito web a capire come i visitatori interagiscono con i siti raccogliendo e trasmettendo informazioni in forma anonima.